Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Vive - Hadsund Kirker er nu demensvenlige!

Vive - Hadsund Kirker er nu demensvenlige!


# Nyt fra pastoratet
Udgivet mandag d. 3. juli 2023, kl. 00:00

Vive - Hadsund Kirker er nu også blevet certificeret som demensvenlige kirker på linje med 7 andre kirker i Hadsund provsti. Dette sker som led i, at Vive-Hadsund Menighedsråd ønsker at være en del af ”Demensvenligt Danmark”. Det er samtidig et led i provstiets fokus på at gøre en særlig indsats i forhold til demensramte og deres pårørende.

Det ligger umiddelbart i kirkens DNA, at det er et åbent sted, hvor alle er velkomne, og det er derfor naturligt, at kirkens mange medarbejdere forsynes med viden om, hvorledes man bedst muligt kan tage hånd om demensramte, når de træder ind af kirkedøren. 

En virksomhed eller en forening kan blive certificeret som demensvenlig, når personalet har modtaget en grundlæggende undervisning i, hvad det vil sige at være demensramt. Undervisningen har fokus på, hvad man særligt kan gøre for, at den demensramte kan føle sig tryg, så den enkelte har større mulighed for at deltage i f.eks. en søndagsgudstjeneste. Derfor havde personale, præster, og repræsentanter fra menighedsrådet d. 15. juni besøg af demenskoordinator og demensveninstruktør Hanne Lundsgaard fra Mariagerfjord kommune, hvor hun underviste alle i grundlæggende viden om demens, og hvorledes man møder en demensramt. 

Efter undervisningen fik alle et lille lilla hjerte med ordet ”demensven” til at sætte på tøjet, og Hanne Lundsgaard overrakte diplomer til kirkerne, så alle kan se, at de nu er en del af ”Demensvenligt Danmark”. 

Ud over at samarbejde om demensvenlige kirker, arbejder Hadsund Provsti sammen med Mariagerfjord Kommunes demenskoordinatorer om pårørendegrupper, koncerter og særlige gudstjenester for demensramte. 

Anne Bundgaard Hansen,

Sognepræst i Als - Øster Hurup - Skelund - Visborg og ansvarlig for Hadsund Provstis 

indsats på demensområdet