Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Folkekirkens bredde: at være fælles uden at være ens

Folkekirkens bredde: at være fælles uden at være ens


# Præstens klumme
Udgivet mandag d. 10. juli 2023, kl. 00:00

Som præst bliver jeg af og til spurgt til alle campingvognene, der hver sommer indfinder sig på dyreskuepladsen her i Hadsund: ”For det har da vist noget med Gud og kirke at gøre” siger mange i samme åndedrag. I skrivende stund er dyreskuepladsen atter forvandlet til en livlig campingplads. Det er Hadsund Bibelcamping, som er blevet arrangeret af de lokale Indre mission-samfund i Himmerland siden 1971. 

Indre Mission er en bevægelse inden for Folkekirken, som opstod i slutningen af 1800-tallet og har til formål at arbejde for at flere skal møde Jesus Kristus og få en personlig relation til ham. På deres hjemmeside hedder det meget kort: vi vil lede til Jesus og leve i ham. På trods af forskelle både i teologien og etikken har Indre Mission altså altid været en bevægelse i folkekirken og er det stadig den dag i dag (i modsætning til bl.a. Luthersk mission). 

Når man taler om folkekirkens bredde handler diskussionen netop om, at folkekirken er et kludetæppe af forskellige teologiske retninger og arbejdsgrupper (fx Indre Mission, Tidehverv, grundtvigske valgmenigheder) med det til fælles at de alle sammen forstår sig selv inden for Folkekirkens bekendelsesgrundlag, som sætter rammen for, hvad den evangelisk lutherske kirke er. 

Jeg kan lige så godt indrømme det – det er efter min mening dét, som gør folkekirken til noget helt særligt og det skal vi værne om. Jeg tror, at der ligger en utrolig stor værdi i at kunne være fælles uden at være ens. Måske særligt i dag hvor vi så let kommer til at leve i vores egen boble i kraft af algoritmer, som alene viser os de links, der bekræfter vores egne synspunkter.  

Og virkeligheden er – her i Hadsund som så mange andre steder at vi i Folkekirken er flettet ind i hinanden, at vi hver dag arbejder på kryds og tværs med det samme mål: netop at være kirke. Derfor skal der lyde et tak for det gode venskab og god Bibelcamping herfra. 

Sognepræst Nadia Uhrup Weber