Udgivet man d. 28. jan 2019, kl. 00:00

Goddag til jer i Vive-Hadsund Pastorat. Jeg hedder Grethe Holmriis, og jeg skal være præst hos jer, mens Carsten Bøgh Pedersen har studieorlov.

Jeg er 65 år og har prøvet lidt af hvert. Jeg har blandt andet været præst på Sjælland og de sidste 20 år ved Vor Frue kirke i Aalborg. Sidste forår gik jeg på pension og flyttede sammen med min mand til Mariager. Jeg nyder livet i den skønne lille by. Jeg elsker at gå ture langs fjorden og i skovene - og gerne alene. Men har jeg været længe nok alene, så har jeg det, ligesom Benny Andersen skriver i Vennesangen, så vil jeg ikke være alene mere. Så vil jeg være sammen med nogen igen.  

Der er heldigvis mange gode måder, vi kan være sammen på. En af dem er til gudstjeneste i smukke rum, med flotte salmer, stor musik og gode ord at tygge på. Jeg er ret glad for, at folkekirken holder åbent hus en times tid hver søndag, og at der er plads til alle. Ingen behøver at sidde alene.

Som I måske kan forstå, er jeg en glad pensionist og kirkegænger i Mariager. Alligevel takkede jeg ja til at blive præst hos jer i februar-marts-april, da lejlighed bød sig. Nu glæder jeg mig til at møde jer og være kirke sammen med jer.

Grethe Holmriis

Kategorier Nyt fra pastoratet