Udgivet ons d. 29. apr 2020, kl. 09:02

Lys i vinduerne 4. maj

I år er det 75 år siden Danmarks befrielse. Den 4. maj 1945 lød befrielsesbudskabet om aften kl 20.35 i radioen, at de tyske tropper havde overgivet sig. Dermed var fem år med tysk besættelse slut. Befrielsesbudskabet udløste glæde og begejstring over hele landet. Folk strømmede ud på gaderne og fejrede befrielsen, rev mørklægningsgardinerne ned og tændte lys i vinduerne, selvom kapitulationen egentlig først trådte i kraft den 5. maj klokken 8 om morgenen (Kilde: www.danmarkshistorien.dk).

 

Siden befrielsesbudskabet lød i 1945 har det været tradition at tænde lys i vinduerne om aftenen d. 4. maj for at mindes befrielsen.

 

Kl. 19.45 kalder klokkespillet store og små sammen

Vi kan på grund af corona ikke som planlagt mødes 5. maj og mindes og fejre 75 året for befrielsen, men vi vil gerne opfordre til at tænde lys i vinduerne om aftenen 4. maj, når klokkespillet ved Hadsund kirke kl. 19.45 kalder os sammen og spiller befrielsessange. På den måde kan vi stadig mindes og fejre befrielsen sammen på afstand. Og lysene kan samtidig minde os om, at vi også nu i denne tid står sammen og holder fast i håbet om, at det bliver bedre.

Klokkespillet spiller følgende sange kl. 19.45-20.00:

  • Hvad var det dog der skete 
  • I Danmark er jeg født   
  • Jeg elsker de grønne lunde 
  • Altid frejdig, når du går    
  • En lærke letted, og tusind fulgte
  • De mørke fugle fløj 
  • Der er et yndigt land 


Fællessang på DR1 

Kl. 20-21 laver DR1 en flot markering af befrielsen i samarbejde med Alsang.dk. Anført af flere kendte kunstnere synger vi blandt andet: Man binder os på mund og håndDen danske sangI Danmark er jeg født og Altid frejdig når du går.


BEMÆRK! I KirkeUgen i Hadsund Folkeblad er tidspunktet for klokkespilskoncerten angivet til kl. 20.35. Siden avisen blev trykt, er tidspunktet for klokkespilskoncerten er blevet rykket frem, så det er muligt først at høre klokkerne og derefter se og synge med på fællessangsarrangementet på DR1.  

Kategorier Nyt fra pastoratet