Udgivet tor d. 30. jul 2020, kl. 13:54

Pr. 1/8-2020 tiltræder Knud Erik Weinkouff Hansen som sognepræst for Vive-Hadsund Pastorat i barselvikariat for Nadia Uhrup Hassig.

Tirsdag d. 4. august kl. 17 er der indsættelsesgudstjeneste i Hadsund kirke.

Knud Erik fortæller her om sig selv: 

Kjolen og kraven på igen!

Fra d. 1/8 2020 skal jeg have min præstekjole og krave på igen. Fra den dato er jeg nemlig ansat i i Vive – Hadsund pastorat, mens sognepræst Nadia Uhrup Hassig har barselsorlov.

Kjolen og kraven har levet en lidt hengemt tilværelse, siden jeg forlod mit første embede i 2007, hvor jeg var præst i tre sogne v. Skørping og to små landsogne, Gerding og Blenstrup. Men nu er det tiden at tage den i brug igen. Jeg glæder mig rigtig meget til at blive præst igen – til at fejre gudstjeneste og være præst ved de glædelige højtider, dåb og vielser, og også når vi skal tage afsked med mennesker vi holder af. Det er kernen i arbejdet som præst – at få lov at være med i menneskers liv fra vugge til grav.

Privat er jeg gift med Lene, som er præst i Vesthimmerland. Vi har været gift i snart 26 år. Sammen har vi Kathrine, som går på Støvring gymnasium, og Jacob, som studerer på journalisthøjskolen i Århus. Vi bor i Rebild, hvor vi er omgivet af skov og nabo til Rebild bakker.

Jeg er født og opvokset i Vendsyssel, hvor mine forældre drev landbrug. Jeg begyndte på landbrugsuddannelsen, men blev efter nogle år interesseret i at beskæftige mig med noget andet. Efter et højskoleophold på Haslev Udvidede Højskole, startede jeg på Det teologiske Fakultet i Århus. Det var et stort spring, men det var den rigtige beslutning. Jeg blev cand. Theol i 1997 og fik umiddelbart der efter mit første embede.

I perioden fra 2007 til nu har jeg arbejdet i diakonalt arbejde (kirkeligt socialt arbejde) i Aalborg og Hobro, og senest har jeg arbejdet som kordegn i Gug og Sdr. Tranders pastorat. Så jeg tager fat på præstearbejdet igen med mange gode erfaringer, som jeg er sikker på at kunne drage nytte af i mit nye embede.

På gensyn!

Knud Erik Weinkouff Hansen

Sognepræst Vive - Hadsund

Kategorier Præstens klumme